неділю, 30 березня 2014 р.

Відкрите звернення до влади


Премєр міністру Яценюк А. П.
Міністру охорони здоров'я Мусій О.С.
Міністру соц. політика Денисовій Л.Л.
Міністру молоді та спорту Булатову Д.С.
В.о. голови ФПУ Осовому Г.В.

Радника в.о. голови ФПУ Мартинюк С.Я.
керівника (сотника) "Оздоровчої сотні Закарпаття"   Жук.С.К.

Відкрите звернення до влади

 Сьогодні, у час реальної загрози інтервенції путінської росії, народ України, як ніколи, має продемонструвати не лише світові, але і самому собі єдність та взаємопідтримку і співстраждання до всіх громадян та до кожного зокрема.
Ця єдність полягає і у тому, що кожен із нас може і повинен долучитися до спільної справи - боротьби за справделивість,  а тепер уже і за незалежність України, згідно своїх можливостей, вміння та бажань...

Ми знаємо, що багато тисяч українців протягом осені, зими і весни офірували на це своє особисте здоров'я, а сотні із них навіть своє життя.
Окрім віддання нележної пам'яті загиблим, держава Україна  повинна не забувати і за сотні зниклих безвісти, які, на жаль, здебільшого поповнюватимуть Небесну Сотню,  а також про тисячі травмованих як фізично, так і морально.
Більшість із них роз'їхались по домівках із травмами, документально зафіксованими із зрозумілих причин як побутові, та залишились наодинці із своїми проблемами без допомоги, поради та підтримки. .

Починаючи із 22 лютого 2014 р.,   ІРС "ДКЗ"  (у особі диспетчера Курортів Закарпаття Жука С.К.) було ініційовано та організовано ОЗДОРОВЧУ СОТНЮ ЗАКАРПАТТЯ на волонтерських засадах, яка взяла на себе роль координатора лікувально-оздоровчих закладів із можливістю надавати на території Закарпаття реабілітаційну допомогу потерпілим, взаємозв'язала роботу створених координаційних реаблітаційних центрів та окремих волонтерів. Проведено широку інформаційну роботу як в Інтернет мережах, так і на телебаченні.  Зокрема, виготовлено інформаційні відеоролики у телевізійному форматі, ряд плакатів та листівок, створено відповідні групи волонтерів.
В результаті  на  базі інформаційно-реєстраційної системи ДКЗ сконцентровано  взаємодоступні електронні списки-таблиці потрепілих, які одночасно є доступними всім керівникам лікувально-оздоровчих закладів,  для можливості здійснення ними on-line підбору пацієнтів за діагнозами та рекомендаціями лікуючих лікарів згідно профілю того чи іншого санаторію.

Такий список із обмеженим доступом для спеціалістів почав активно зрозстати, і на сьогодні у ньому сотні людей, які реально потребують  як медичної допомоги, так і постлікарняної реабілітації та оздоровлення.
http://ozdorovymo.blogspot.com  та   www.ozdorov.info

Не дочікуючись вказівок зверху, завдяки ініціативі  тієї ж ОЗДОРОВЧОЇ СОТНІ ЗАКАРПАТТЯ, активно підтриманої медичною службою ПрАТ УКРПРОФОЗДОРОВНИЦІ,  на основі більшості їх санаторіїв  уже із 1 березня було організовано БЛАГОДІЙНЕ оздоровлення потерпілих на майданах, тобто за рахунок коштів самих колективів санаторіїв.  Цю ж ініціативу підхопили і санаторії Прикарпаття, в тому числі оздоровчі заклади інших відомств та форм власності.
Але зрозуміло, що  таким чином прийняти у себе велику кількість людей, які реально потребують оздоровлення, є неможливим. Адже окрім того, що колективи мусять оплачувати із своїх власних фондів, це БЛАГОДІЙНЕ оздоровлення обкладається ПДВ на загальних засадах... Крім того, у сезон санаторії мусять здійснювати покладену на них комерційну діяльність для можливості їх існування. Зате  при цьому медичний персонал оздоровчого закладу зміг би додатково обслуговувати і потерпілих без значних збитків для функціонування закладу.

Виходячи із даної ситуації, прошу Вашого клопотання перед  відповідними  органами влади про наступне:
  • -  У Закарпатському регіоні, де у літній сезон популярність санаторіїв значно вища за їх пропускну спроможність, особливо тепер, у зв'язку із подіями в Криму, звернутися із проханням-зобов'язанням до власників приватних готелів, пансіонатів, міні-готелів, хостелів та приватних садиб, які знаходяться поблизу будь-яких санаторіїв про приймання потерпілих на своє утримання із медичним обслуговуванням фахівцями санаторію.
  • -  Зобов'язати керівництво санаторіїв забезпечити медичним обслуговуванням потерпілих, скерованих до них ОЗДОРОВЧОЮ СОТНЕЮ, яких приймають на проживання розміщені поблизу даного санаторію приватні заклади готельного типу, для чого скласти відповідні угоди між санаторіями та власниками таких додаткових закладів поселення на медичне обслуговування пацієнтів, розміщених у них, за умов забезпечення належних умов проживання та харчування при потребі;
  • -  Забезпечити компенсацію витрат виконавцям програми оздоровлення потерпілих згідно їх звіту про реально надані послуги (проживання, харчування та мед. обслуговування), у прямій залежності від кількості їх нададання БЛАГОДІЙНО на початку програми. (у співвідношенні 5:1 чи 4:1). Такий підхід дуже швидко і значно збільшить кількість оздоровлених громадян санаторіями Закарпаття, без потреби у негайному розширюванні їх площі. При цьому також буде здешевлено собівартість оздоровлення, а також створено додаткові робочі місця у вигляді приватних "зелених садиб" чи мініготелів та хостелів.
  • -  Аналогічну залежність скерування коштів компенсації від кількості оздоровлених благодійно у визначеному співвідношенні встановити і для санаторіїв інших, менш завантажених областей України
  • -  Зняти оподаткування послуг, наданих потерпілим майданів України юридичним об'єктам.
  • -  Організувати додаткове поширення інформації про ініціативу ОЗДОРОВЧОЇ СОТНІ у всіх доступних засобах масової інформації для можливості розшуку всіх потерпілих, які потребують реабілітаційної допомоги.
  • -  Підтримати ініціативу ОЗДОРОВЧОЇ СОТНІ по створенню літніх оздоровчих турів патріотичного спрямування у Карпатах та Закарпатті для психологічного та фізичного оздоровлення учасників майданів із залученням лікарів-волонтерів, психологів та психотерапевтів.

З повагою,
Радник в.о. голови ФПУ Мартинюк С.Я.
Керівник (сотник) Оздоровчої сотні, Диспетчер Курортів Закарпаття  Жук С.К.

Київ - Мукачево,  30.03.2014


Товариство! 
Для нас дуже важлива Ваша підтримка.
Від цього насправді залежить скільки потерпілих ми зможемо БЕЗКОШТОВНО оздоровити у санаторіях Закарпаття і всієї України
Не змарнуймо можливість реально вплинути на результат.  

(відкрите голосування за кожен пункт звернення)


3 коментарі:

tyssa_tur сказав...

Шановне товариство!
Наперед щирро вдячний Вам за Вашу громадську позицію у програмі оздоровлення потерпілих на майданах України.
Прошу залишати тут свої думки, зауваження та критику.
Ваша підтримка нам дуже потрінбна

Попелюшка сказав...

Підтрима - фінансова, фахова (психологи тощо) - безумовно потрібна. На благодійних засадах заклади при всьому щирому бажанні потрібну кількість птерпілих не взмозі оздоровити - їм теж треба за щось жити.
Дуже сподіваюся, що адресати почують і нададуть потрібну підтримку.

tyssa_tur сказав...

Для нас дуже важлива Ваша підтримка.
Від цього реально залежить скільки потерпілих ми зможемо БЕЗКОШТОВНО оздоровити у санаторіях Закарпаття і всієї України
Не змарнуймо можливість реально вплинути на результат.
https://apps.facebook.com/my-polls/ivboya